Choď na obsah Choď na menu

2005 – 2007: Začiatky kariéry

15. 5. 2019

Gaga opustila CAP21 v 19-tich rokoch, v druhom semestri druhého ročníka na vysokej škole a rozhodla sa sústrediť na hudobnú kariéru.Jej otec súhlasil s tým, že jej bude platiť nájomné celý rok pod podmienkou, že ak sa jej nepodarí presadiť, vráti sa späť na Tisch. V lete roku 2005 sa usadila v malom byte na Rivington Street, nahrala niekoľko sprievodných skladieb s hip-hopovým spevákom Melle Melom pre audioknihu The Portal in the Park od Cricket Casey.


S niekoľkými priateľmi z NYU – gitaristom Calvinom Piom, basgitaristom Elim Silvermanom a bubeníkom Alexom Beckhamom v septembri toho istého roku založila hudobnú skupinu Stefani Germanotta Band (SGBand).Skupina hrala vlastnoručne napísané piesne aj klasické rockové skladby, napr. od Led Zeppelin. Počas hrania v kluboch si našla malú základňu fanúšikov a upútala pozornosť hudobného producenta Joea Vulpisa.

teen-gaga.jpg

 

 

teen-gaga-nm.2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spolu s kamarátkou Linou Morganou skladali hudbu a pracovali s tým istým producentom. V roku 2008 Lina zomrela, spáchala samovraždu - skočila z výškovej budovy. Prečo Lina zomrela je jedna veľká nevyriešená záhada a práve preto vznikajá rôzne konšpiračné teórie. Faktom však je že bola niekoľko rokov sexuálne zneužívaná už vyššie spomínaným producentom. Jedna teória hovorí že ju Stefani zhodila z budovy, a tak spáchala atentát...teória nie je ničím podložená..možno jedine tým že Lana bola vilady-gaga-killed-her--just-theory.jpgac nadaná a Gaga na ňu žiarlila. Matka Lani hovorí že jej Gaga ukradla jej štýl.. Druhá nie tak extrémna teória je tom že Lana spáchala samovraždu práve kvôli sexuálnemu zneužívaniu. Lady Gaga potvrdila viackrát v rozhovoroch že bola ako 19 ročná zneužitá niekým z hudobného biznisu.